BİZ OLDUKÇA ÜMİTLER YEŞERECEK!

19.10.2021

BİZ OLDUKÇA ÜMİTLER YEŞERECEK!

Genel Başkan Yardımcımız, teşkilatlanma çalışmaları çerçevesinde il ve ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Genel Başkan Yardımcımız, Diyarbakır İl Başkanımız ve beraberindeki heyet ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında gündeme dair değerlendirmelerde du bulunan Fatih Aydın, Silvanlıların dertlerini de dinledi ve biz oldukça ümitler yeşerecek açıklamalarında bulundu.

"Biz Silvan'da 30'u aşkın intihar vakasının 20'den fazlasının ölümle sonuçlandığını biliyoruz. Açıklamalarımızla Kayyım yönetimindeki tarihi Silvan İlçemizde yüzlerce aileye 1000-1500 TL civarı ceza kesilmesine değindik. Siz, kaçak su kullanımını af edeceğinizi söyleyeceksiniz, her eve giderek kontrol yapacak, uyarıda bulunacaksınız. Devlet sözü vereceksiniz. Sonra da çektiğiniz fotografları belge olarak öne sürüp ceza keseceksiniz. Madem söz vermişseniz, ceza kesmeye hakkınız olmaz. Suyu ucuzlatın, herkes adalet üzere kullanım hakkını verir. Elektrik sayaçlarını sokaktaki direkler üzerine alacaksınız,  vatandaşın tümünü tehditlerle sindireceksiniz. Hem devleti ceberrut göstereceksiniz hem de hizmet ettiğinizi belirteceksiniz. İş alanı yok, gençler çaresizlik içinde. Bu sistem, zengini zengin yoksul olanı daha fakir hale getirdi. Biz bir teneke yağın 300 Lira olduğunu dün gördük, etiketlerde. Yarın mutlaka 10 Lira artacak. Hayatımızı dolar, euro ve altın kuruyla yaşayamayız. Bu ülkenin tarımını ve hayvancılığını ortadan kaldırdılar, vatandaş açlıktan dolayı köyden ve ilçeden şehre sığındı."

"Bu düzende çocuklara  insanca bir yaşam sunamazsınız.Yoksulluk sınırı 9000 ve üstü diyeceksiniz. Açlık sınırı 3000 TL üzeri.Beş kişilik bir aileye günlük 95 TL’lik asgarî ücretle geçinmesini emredeceksiniz.Bu şartlarda beş kişilik bir ailenin günde sadece üç öğün yemeği bile 100 TL'den fazla."

"Kira, elektrik, su, telefon, sağlık, eğitim,  ulaşım ne olacak? Bu insanlar, sihirbaz değildir. Bu insanlar, ip canbazı olamaz. Bu insanlar, hergün kuru ekmekle yaşayamaz.Sokakta geçemeyenler var.Bir sıcak çorbaya hasret olanlar var.Bu hayat pahalılığından dolayı gençlerimiz evlenemiyor. Evliliklerin üçte biri ilk yılda boşanma ile bitiyor."

"Bu asgarî ücretle kimse açlığını bastıramazken toplu konutlar yüzbinlerce liraya pazarlanmakta.  Fiyatı bir milyon olan daireye, üç yüz bin olan arabaya asgarî ücretle sahip olunamaz. Bu günün asgarî ücreti kölelik sistemidir, sömürgeciliğin faizin adını krediye dönüştürdüğü zülum çarkıdır.Saadet Partisi bu zulüm çarkının dişlilerini değiştirecek, faizsiz ekonomik düzeni yeniden tesis edecek. Biz Millî Görüş olarak Rahmetli Necmeddin Erbakan Hocamızın çizgisinde sömürü organizasyonunun korkulu rüyasıyız, uykularını haram ediyoruz, küresel sömürü sistemine meydan okuyoruz, var oluşumuzla haksızlığın karşısında yıkılmaz kaleyiz. Bunun için Güneydoğu'dayız, bu gün Silvan'da, yarın Hani'de, öbür gün Kocaköy'deyiz, hayatın her yerindeyiz.”